Tafellampen online kopen

Een tafellamp is een sfeervolle toevoeging aan je interieur. Of het nou een kleine lamp is om een stuk van je kamer uit te lichten, een lamp met zacht licht als decoratielamp of een functionele lamp om bij te lezen of werken. Afhankelijk van het type licht en de behuizing kun je met een tafellamp een hoop verschillende kanten op. Een gezellig hoekje in je woonkamer, een nachtlamp voor volwassenen of voor kinderen, of een zakelijk design voor op het bureau op kantoor. In ons assortiment vind je een lamp voor elke smaak en toepassing.

Sfeervolle tafellampen voor elk interieur

Wanneer de avond valt, dan gaan in huis de lampen aan. Vooral in de maanden waarin het vroeg donker wordt en koud is buiten, is het heerlijk om binnen te zitten met mooie sfeerverlichting. Of je nou op de bank een boek wilt lezen, of een zacht tafellampje aanhebt terwijl je televisie kijkt. Of misschien een mooie tafellamp op de eettafel. Met een tafellamp maak je je interieur af en creëer je een warme sfeer. Ook kun je zo bepaalde objecten in je kamer goed verlichten, zoals een schilderij of een mooie plant. Wil je een landelijke stijl lamp? Kies dan voor een houten model of pastelkleuren. Voor een moderne tafellamp hebben we strakke modellen in zwart en wit. Wil je meer de industriële kant op? Ga dan voor een model van metaal of ijzer. Voor de kinderen hebben wij mooie modellen in de vorm van allerlei bekende figuren. Deze zijn voorzien van ingebouwde ledverlichting op batterijen, waardoor de lamp veilig is om mee te spelen en binnen handbereik te laten staan. Tafellampen zijn niet alleen geschikt voor de woonkamer, maar ook als nachtlampje, in de hal, of zelfs op kantoor om je bureau helemaal jouw stijl te maken.

Functionele en decoratieve tafellampen

Verlichting kan verschillende doelen vervullen. Moet het functionele verlichting zijn, zodat je aan je bureau of tafel licht hebt om te schrijven, knutselen of lezen? Of wil je een tafellamp op een bijzettafeltje of een dressoir om een sfeervol hoekje te creëren? Niet altijd is het nodig om hiertussen te kiezen. Voor functionele verlichting bieden wij liefst beide: geen statische tafellampen, maar eyecatchers die je bureau afmaken. Heb je een tafellamp met een lampenkap? Een witte lampenkap laat meer licht door dan een zwarte, bij hetzelfde wattage peertje. Er zijn stoffen lampenkappen, maar ook met open armaturen met een industriële look. Voor op bureaus zijn er speciale lampen met een beweegbare hals, zodat je de lichtbundel precies daarop kunt richten, waar je hem het hardst nodig hebt. Bij lampen waar je zelf een peertje in kunt draaien, kies je zelf hoe fel de verlichting moet zijn. Met de juiste tafellamp kun je net de finishing touch geven aan je interieur. In de woonkamer, aan je bureau, in de hal of zelfs als nachtlampje, ook op de kinderkamer. Speciaal voor kinderen zijn er ook vrolijke uitvoeringen van tafellampen, als hun favoriete dieren of bekende figuren.

Tafellamp voor kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er tafellampen in de vorm van leuke dieren, bekende figuren zoals de Minions of de Smurfen en van andere figuren. Geen angst meer voor enge monsters onder het bed als op het nachtkastje een tafellamp staat in de vorm van een schattig monster! Fleur het bureau, de kast of het nachtkastje op met één van de speciale tafellampen voor kinderen. Omdat veel van deze als nachtlampje worden gebruikt, zijn veel modellen voorzien van een functie om automatisch uit te schakelen. Zo hoeft niet de hele nacht het licht aan te blijven, maar schakelt het zichzelf na een tijdje uit wanneer je kind al lekker ligt te slapen. Ook zijn er enkele dimbare modellen, zodat je ’s avonds een sterk licht kunt instellen en wanneer het bedtijd is, het licht kunt dimmen. Omdat de meeste tafellampen voor kinderen op batterijen werken, kan het figuur ook gebruikt worden om mee te spelen. Enkele lampen zijn zelfs zacht en knuffelbaar, ook leuk om mee naar bed te nemen. Dankzij de ingebouwde ledverlichting wordt het licht niet warm en is het goed bestand tegen een stootje. Zo hebben jij en je kind jarenlang plezier van je tafellampje.

Ledverlichting of niet?

Enkele tafellampen, vooral de uitvoeringen geschikt voor kinderen, zijn voorzien van ingebouwde ledverlichting. Een nadeel hiervan is dat je de verlichting niet zelf kunt vervangen. Ledverlichting is digitale verlichting en bestaat uit kleine diodes die worden verlicht door beweging van elektronen. Dit is een stuk ingewikkelder dan een gloeilamp en kan daarom ook niet zomaar vervangen worden. De voordelen van ledverlichting zijn dan ook weer stevig. Het wordt niet warm, wat het niet alleen veiliger, maar ook zuiniger maakt in gebruik. Ook kan het beter tegen vaak aan- en uitschakelen en het veel beter bestand tegen stoten en schokken. Aan de gemiddelde tafellamp wordt echter niet veel gestoten, en daarom is het grootste deel van deze lampen voorzien van een fitting waar je zelf een peertje in kunt draaien. Zo kies je eenvoudig of je eens een fellere of een zwakkere lamp wilt, zodat je je tafellamp ook eens op een andere plek in je interieur kunt zetten. Gloeilampen en spaarlampen geven een diffuser licht, omdat het licht meer verdeeld wordt dan bij ledverlichting, dat meer in één richting straalt. Daarom is dit vooral voor sfeerverlichting een fijner type verlichting in je tafellamp.

Netstroom of batterij

De meeste tafellampen voor kinderen kunnen worden gevoed met batterijen in plaats van via de netstroom. Dit is niet alleen handig omdat je kind dan met de lamp kan spelen en deze dan makkelijk verplaatst kan worden, het is ook nog eens veiliger. Je kunt kan over de kabel struikelen, waardoor hij of zij zich kan bezeren en de lamp kan omvallen. Of nog veel erger: de kabel stukmaken terwijl er nog stroom op de lamp staat. Dat kan gevaarlijke en pijnlijke situaties opleveren. Om dit te voorkomen raden wij aan alle verlichting op de kinderkamer die binnen handbereik staat, te vervangen door exemplaren op batterijen. De batterijvakjes in tafellampen voor kinderen zijn niet open te krijgen zonder schroevendraaier of zijn op een andere manier onbereikbaar. Op deze manier kan je kind nooit de batterijen in handen krijgen. Dankzij de zuinige ledverlichting hoeven de batterijen niet vaak vervangen te worden. Daar komt nog eens bij dat de meeste tafellampjes zichzelf kunnen uitschakelen, zodat de lamp niet nodeloos lang aan staat. Zo spaar je energie én batterijen! Ook is het een optie om oplaadbare batterijen te gebruiken, zo heb je enkel nog een batterijlader nodig.

Tafellampen op je bureau

Een tafellamp op de hoek van je bureau geeft een aangename uitstraling. Echter is je bureau ook meestal de plek waar je aan het werk bent, en kan het handig zijn om een tafellamp te hebben waarbij je het licht op een bepaalde plek kunt richten. Daarvoor zijn er speciale bureaulampen. Deze hebben een instelbare hals en een los daarvan instelbare kop, waardoor je zeer precies de lichtbundel kunt richten. Ook dit type tafellampen bestaat in veel verschillende uitvoeringen en designs. Op een vaste staande voet, met een klem voor aan je bureau, in alle kleuren en materialen. Zo krijg jij juist die zakelijke uitstraling die je wilt, een knusse look of een uitnodigend bureau om huiswerk aan te maken. De meeste bureaulampen zijn voorzien van een fitting om zelf een lamp in te draaien. Echter worden gloeilampen en halogeenlampen snel warm, waardoor ook de armatuur onaangenaam warm wordt. Daarom zijn er steeds meer modellen met ingebouwde ledverlichting, zodat je ook als de lamp al een tijdje aanstaat nog probleemloos de armatuur kunt aanraken om de lichtbundel te verplaatsen. Niet alleen functioneel, maar ook nog eens mooi om te zien!

Vragen en advies

Heb je vragen over onze tafellampen of andere lampen of heb je advies nodig? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links